Милан записа третата си победа от началото на сезона, след като обърна Дженоа до 2:1. Ласе Шоне откри за „грифиноти“ в 41-ата минута след грешка на Рейна. Тео Ернандес изравни в 51-ата, а само пет по-късно домакините останаха с 10 души след червен картон за Давиде Бираски. „Росорените“ получиха и дузпа след червения картон и Франк Кеши изведе Милан напред. В края на двубоя настана пълна лудница. Първо съдията отсъди доста скандална дузпа за нарушение на Рейна. Червен картон получи и Саму Кастейехо за оспорване. Рейна обаче се реабилитира и спаси трите точки за Милан.

Първата по-интересна ситуация дойде в 6-ата минута. Лукас Лерагер отправи първия удар в мача, но Пепе Рейна успя да улови.

 В 11-ата минута капитанът на домакините Доменико Кришито беше заменен принудително от Давиде Бираски.

В 36-ата минута Франк Кеси стреля, но в аут.

Пауло Джилионе отправи опасен удар в 37-ата минута, но Рейна показа класа и спаси. Три по-късно отново испанецът беше на висота след нов ударна Марко Паяч.

60 секунди по-късно домакините откриха. Ласе Шьоне изпълни пряк свободен удар, топката мина през ръцете на Рейна и влетя във вратата - 1:0.

В добавеното време на първата част Кристиан Ромеро засече центриране на Паяч, но ударът му с глава мина над вратата. Точно преди почивката Рикардо Сапонара получи червен картон за протест от резервната скамейката.

Марко Джампаоло направи две промени на почивката. На терена се появиха Рафаел Леао и Лукас Пакета на местата на Кшищоф Пьонтек и Хакан Чалханоглу.

Смените дадоха резултат и в 51-ата минута Тио Ернандес проби в наказателното поле и от малък ъгъл вкара топката във вратата - 1:1.

Две минути по-късно Давиде Бираски игра с ръка в собственото си наказателно поле. Главният съдия Маурицио Мариани се консултира с ВАР и в крайна сметка отсъди дузпа в полза на "росонерите". Франк Кеси застана зад топката и отбеляза за 2:1. Бираски получи директен червен картон за нарушението.

В 57-ата минута Леао преодоля Джилионе, но Стефан Раду изби. Три минуте по-късно изстрел на Андреа Пинамонти прелетя над вратата.

В 79-ата Давиде Калабрия също беше изгонен заради втори жълт и съответно червен картон за нарушение срещу Кристиан Куаме. Веднага след това Кристиан Ромеро опита задна ножица, но топката беше слаба и попадна права в ръцете на Рейна.

В 89-ата минута настана пълна суматоха на терена. Главният арбитър Мариани отсъди дузпа в полза на Дженоа за фаул на Рейна срещу Куаме. На повторенията се видя, че нападателят пада прекалено лесно на тревата, но въпреки това съдията не изгледа видеоповторенията на ВАР и послуша колегите си, отсъждайки много спорна дузпа. Испанският страж обаче спаси изпълнението на Шьоне и Милан се поздрави с успеха.

С тази победа отборът на Милан взима глътка въздух и се настанява в подножието на топ 10 – на 11-ата позиция с актив от 9 точки. Дженоа остават 19-ти с пет. В следващия кръг „росонерите“ приемат у дома Лече, а „грифоните“ гостуват на Парма.

Съставите на двата тима:

Дженоа: Раду, Кришито, Сапата, Ромеро, Лерагер, Джилионе, Шьоне, Радованович, Паяч, Куаме, Пинамонти

Милан: Рейна, Калабрия, Дуарте, Романьоли, Ернандес, Кеси, Билия, Бонавентура, Чалханоглу, Сусо, Пьонтек