Кризата в италианския Сампдория става все по-сериозна. Тимът от Генуа записа поредно поражение в Серия А. В мач от 18-я кръг на италианския шампионат, Сампдория отстъпи с 0:1 на Емполи на стадион „Карло Кастелани”. Единствения гол в срещата реализира Тайрън Ебуехи в началото на втората част. Попадение на Омар Коли дълбоко в добавеното време пък бе отменено заради игра с ръка на Маноло Габиадини преди централният бранител да се разпише във вратата на домакините.

Тимът на Емполи доигра срещата в числено намален състав. Адриан Исмайли получи травма близо десет минути преди края, а Санети вече бе извършил позволените пет смени в срещата. Така домакините останаха с човек по-малко, което за тяхно щастие не се оказа решаващо за крайния изход на срещата.

Мачът ще се запомни и с дебюта на Хари Уинкс за Сампдория. Уинкс бе привлечен в отбора от Тотнъм, но до този момент бе измъчван от редица контузии.

След поредната загуба тимът на Деян Станкович остава на предпоследното място във временното класиране в Серия А с актив от едва 9 точки след 18 мача. Емполи се откъсна от зоната на изпадащите и вече е 12-и с 22 точки в актива си.