Торино и Специя завършиха 0:0 в среща от 18-ия кръг на италианската Серия А, като домакините буквално сами сринаха шансовете си да се измъкнат от зоната на изпадашщитете.

В другата среща по-рано днес Болоня прекъсна серията си без победа и се наложи над Верона у дома с 1:0. Торино остава на 18-о място в класирането с 13 точки, докато Специя е 14-а с 18. За гостите в последните три минути на терена се появи българският нападател Андрей Гълъбинов.

Въпреки че отборът на Специя остана с 10 души още след 7 минути игра заради червения картон на Лука Виняли, Торино се активизира едва в последните секунди. През цялата среща мачът беше равностоен и не си личеше кой има числено предимство.

Виняли първоначално беше санкциониран само с жълт картон заради фаула си с бутоните в глезена на Никола Муру, но след като съдията Майкъл Фабри прегледа ситуацията с ВАР, промени решението си и го отстрани от терена.

В интерес на истината, два гола на Торино не бяха зачетени- единият заради засада, а другият заради опасна игра и фаул срещу вратаря на Специя. Напротив- Емануел Джаси и Роберто Пиколи създадоха сериозни опастости за гостите, но стражът на Торино Салваторе Сиригу спаси майсторски.

Торино натисна в последните 10 минути и Кристиан Ансалди успя да се освободи от защитник и с левия крак улучи страничната греда. Саша Лукич и Андреа Белоти също имаха шансове, в които не бяха прецизни.

Болоня регистрира първа победа от ноември насам, след като Рикардо Орсолини отбеляза от дузпа единствения гол в мача. Наказателният удар преди почивката беше отсъден, след като вратарят на Верона Марко Силвестри събори на земята Роберто Сориано.

С тази победа Болоня дръпна с 8 точки над зоната на изпадащите, а Верона остава на 9-о място и с 4 точки под зоната за Лига Европа.