Специя и Беневенто не излъчиха победител, завършвайки при равенство 1:1 в мач от 26-ия кръг на Серия А. Българският нападател Андрей Гълъбинов се появи в игра в 85-ата минута, но не успя да помогне на тима си да стигне до трите точки.

Гостите стартираха по-добре двубоя и в 15-ата минута Адолфо Гаич имаше отличен шанс да открие резултата, но изстрелът му премина покрай десния страничен стълб.

Домакините отговориха четири минути по-късно, когато Симоне Бастони стреля от въздуха от границата на наказателното поле, но кълбото не намери целта.

В 24-ата минута Беневенто откри резултата. Бенито Виола изведе Адолфо Гаич в наказателното поле, след което халфът реализира в долния ляв ъгъл.

В заключителните минути на първото полувреме Специя имаше две добри възможности за изравнително попадение, но Даниеле Верде и Ардиан Исмаили не успяха да намерят мрежата на Лоренцо Монтипо.

В 57-ата минута след центриране в наказателното поле Емануел Гиаси стреля с глава, но изстрелът му попадна в напречната греда.

Натискът на домакините през втората част даде резултат и в 71-ата минута равенството бе възстановено. Даниеле Верди хладнокръвно прати топката в мрежата на Лоренцо Монтипо.

Пет минути след изравнителното попадение Специя имаше нова отлична възможност, но Мартин Ерлич за втори път разтресе напречната греда след изстрел с глава.

В 85-ата минута в игра се появи Андрей Гълъбинов, но още попадения не бяха реализирани в двубоя.

По този начин Специя и Беневенто продължават да бъдат с еднакъв точков актив – 26 и поделят 14-ата позиция в класирането.