Две от приятните изненади в Серия А през сезона– Удинезе и Аталанта, не се победиха на „Дачия Арена“ в Удине. Бергамаските поведоха с гол на Адемола Луукман в 36-ата минута, а само 10 след началото на втората част изглеждаше, че са си осигурили успеха, след като Луис Муриел реализира от дузпа втори гол.

Андреа Сотил обаче реагира много адекватно и направи тройна смяна, а „фриуланите“ започнаха да играят по съвсем различен начин. Жерар Деулофеу намали в 67-ата минута от пряк свободен удар, а Неуен Перес отблизо изравни в 78-ата.

„Черно-белия“ тим можеше и да спечели срещата драматично, но намеса на Ханс Хатебур на метри от голлинията предотврати сигурен гол.

С тази точка Аталанта ще се качи на върха поне за няколко часа с 21 пункта, докато „бианконирите“ остават трети, но само с точка по-малко от своя днешен съперник.

В друг двубой от кръга в Италия новакът Монца записа третата си поредна победа след смяната на Джовани Стропа. Този път „бианкоросите“ победиха Специя на Петко Христов с 2:0 у дома. Българският национал не игра в срещата.

Лигурийци можеха да поведат рано-рано, но дузпа срещу Коваленко бе отменена чрез ВАР в 6-ата минута на двубоя. 26 по-късно Карлос Аугусто откри за тима на Паладино. В средата на втората част бившият защитник на Арсенал и Удинезе - Пабло Мари, направи 2:0, с което и подпечата успеха за домакините.

Монца се качи на 12-о място с 10 точки, а Специя остава на 15-о с 8.

Салернитана пък победи Верона „Стадио Ареки“. Кжиштоф Пьонтек откри за „гранатите“ в 18-ата минута, а Фабио Депаоли изравни в 56-ата. Веронци можеха и да поведат в резултата в 70-ата минута, но дузпа срещу Симоне Верди бе отменена. В крайна сметка Булайе Диа се превърна в герой за „виненочервените“, отбелязвайки победното попадение в 90-ата минута.

Тимът от Салерно заема 10-а място с 10 точки, докато „джалоблу“ продължава да е в зоната на изпадащите, на 18-а позиция със само 5.