По изключително драматичен начин Милан стигна до равенство 2:2 при символичното гостуване на Интер в дербито от 32-ия кръг на Серия А. „Росонерите“ изоставаха с 0:2 до 83-та минута, но в крайна сметка успя да стигнат до равенството в срещата. „Нерадзурите“ успяха да поведат с два гола в края на първото полувреме. Антонио Кандрева бе точен в 36-та минута, а Мауро Икарди реализира второто попадение в 44-та минута. „Росонерите“ намалиха чрез Алесио Романьоли в 83-та минута, а в седмата минута на добавеното време на срещата Кристиан Сапата реализира изравнителното попадение.

Дербито на Милано за първи път се игра от 12:30 местно време. Също така за първи път китайски собственици са от двете страни на сблъсъка. 

Освен това постави рекорд по приход в Серия "А", като шефовете на "нерадзурите" прибраха 4,2 милиона евро от продажбата на билети, подобрявайки своя собствен рекорд от 3,9 милиона евро, който бе поставен при победа с 2:1 над Ювентус през септември 2016 година.

 

Милан започна по-активно мача и можеше да поведе в резултата още във 2-та минута, когато Жерар Деулофеу направи добър пробив, след което се опита да стреля, но ударът му бе отразен. След това удар на Матиас Фернандес бе избит. При третия опит на Куцка, топката попадна в Бака, който отблизо стреля от въздуха над гредата.

Интер организира много добра атака в 6-та минута, когато Жоао Марио проби по левия фланг, след което центрира в наказателното поле на Милан, а Мауро Икарди стреля, но в аут.

Сусо отправи хубав удар от 25 метра в 14-та минута, като насочи топката в долния ляв ъгъл на Самир Ханданович, който плонжира и успя да избие топката.

Жерар Деулофеу направи отличен пробив в 14-та минута, след което стреля от малък ъгъл, а топката се спря в левия стълб на вратата на Ханданович.

Соса отправи техничен прехвърлящ удар в 32-та минута, но топката премина над напречната греда в аут.

Жерар Деулофеу за пореден път демонстрира своята отлична техника в 34-та минута, когато преодоля Гари Медел, след което подаде към Куцка, но Ханданович след това се намеси решаващо и спаси.

Интер поведе в резултата в 36-та минута, когато Роберто Галиардини пусна отличен извеждащ пас към Антонио Кандрева, който се справи с Матиа Де Шилио, след което с прехвърлящ удар изпрати топката във вратата на Джанлуиджи Донарума.

Интер удвои своята преднина в 44-та минута, когато Мауро Икарди и Иван Перишич взаимодействаха отлично. Аржентинецът свали топката с гърди към хърватина, който проби отляво, след което върна към Икарди, а той не пропусна да се разпише в опразнената врата.

Милан се опита да се върне в мача. В 53-та минута Куцка отправи акробатичен удар със задна ножица, но Ханданович спаси.

Мауро Икарди изведе Иван Перишич сам срещу Донарума, но хърватинът не отправи достатъчно силен удар и вратарят на Милан спаси без особени проблеми.

Карлос Бака получи добър пас в наказателното поле на Интер в 60-та минута, но в последния момент ударът му бе блокиран от Гари Медел.

Жерар Деулофеу отново тества Самир Ханданович в 66-та минута, но вратарят спаси.

Пред Карлос Бака се откри нова възможност в 72-та минута, но ударът му бе неточен.

Милан намали пасива си в 83-та минута, когато Сусо центрира в наказателното поле на Интер, където Алесио Романьоли засече топката и я изпрати във вратата на Ханданович.

Милан успя да изравни резултата в седмата минута на добавеното време на срещата. След центриране в наказателното поле на Интер се получи разбъркване, а Кристиан Сапата бе най-съобразителен и успя да изпрати топката във вратата на Ханданович.

След това равенство Милан запази шестото си място в класирането с 58 точки, докато Интер е седми с 56.