Отборът на Торино победи с 3:2 Фрозиноне в мач от Серия А. Срещата от 8-ия кръг на италианското първенство се игра на Олимпийския стадион в Торино.

За Фрозиноне това е шеста поредна загуба, с което тимът усложни ситуацията си в класирането. След седем поражения и едно равенство точковият актив на играчите на Морено Лонго е 1 пункт, колкото има и последният - Киево.

Домакините бяха напът да изпуснат успеха. След като поведоха с 2:0, тимът на Валтер Мадзари допусна Фрозиноне да изравни за 2:2. В крайна сметка, в изключително двуострия мач, Алекс Беренгер се превърна в герой за домакините с попадение в 71-ата минута.

В 20-ата домакините поведоха в резултата. Симоне Дзадза подаде на Томас Ринкон, който с удар от дъгата на наказателното поле се разписа за 1:0.

Малко след подновяването на играта на почивката Торино увеличи преднината си. Вратарят на гостите марко Спортиело успя да се намеси добре и изби удар, но при добавката Даниеле Базели  бе точен за 2:0.

След центриране от корнер на Даниел Чофани на далечната греда, Едоардо Голданига отблизо засече топката за 2:1. При това положение обаче останаха съмнения за нарушение срещу вратаря на Торино. Именно това наложи в действие да влезе системата за видеоповторения, но реферът зачете попадението.

В 64-ата минута Джоел Кембъл центрира балонно в наказателното поле, а Камило Чано останал сам, вкара с глава за 2:2.

Това обаче не беше последната дума на домакините. В 71-ата минута при едно центриране, защитата на Фрозиноне не успя да се намеси по най-добрия начин, топката попадна на крака на Алекс Беренгер, който с удар отдалеч направи резултата 3:2.

След успеха Торино е на 8-о място с 12 пункта. Лидер в Италия е Ювентус с 21 точки.