Фиорентина победи с 3:1 Сасуоло като гост в среща от последния 38-и кръг на итаианската Серия А. Флорентинци са на осма позиция в таблицата, която може да им осигури участие в евротурнирите, ако загубят финала в Лигата на конференциите срещу Уест Хем. За целта обаче, Торино не трябва да печели срещу Интер, защото в противен случай "биковете" ще изпреварят „Ла Виола“.

Първото полувреме мина без голове, а най-чистото положение пропусна Артур Кабрал в 10-ата минута. Бразилецът удари дясната греда, а малко по-късно негов удар беше спасен от стража на Сасуоло Алесандро Русо.

Кабрал взе своя реванш в 47-ата минута, когато използва грешка на Русо и отбеляза осмото си попадение от началото на сезона в Серия А. Домакините отговориха в 71-ата минута с точно изпълнена дузпа от Доменико Берарди.

Равенството на "Мапей" не се задържа дълго. В 79-ата минута красиво изпълнение на Рикардо Сапонара отново даде преднина на Фиорентина, а в 82-ата Руан Нето от домакините получи червен картон. Интригата приключи окончателно с гол на Нико Гонсалесв 83-ата минута след пас на Сапонара. Сасуоло пък остана с 9 човека, след като червения цвят на картона видя и левият бек Рожерио.

Отборът на Алесио Дионизи приключи сезона в серия от 6 мача без победа - "неровердите" са 13-и в класирането, но могат да бъдат изместени от Емполи, ако тосканци стигнат до победа над Лацио.