Приятната изненада от началото на сезона в Серия А СПАЛ спука гуми в гостуването си във Флоренция. Там местният Фиорентина разби гостуващите смелчаци с 3:0 и ги изпревари в класирането, за да излезе на второ място в калсирането. 

Марко Пяца и Никола Миленкович преди почивката успокоиха "виолетовите", а след нея Федерико Киеза подпечата успеха на домакините. Гостите пък така и не направиха нищо, за да оправдаят реномето си на опасен отбор от началото на сезона. 

Мачът започна с натиск на Фиорентина, като още в 9-та минута тимът вкара гол. Той обаче беше отменен от съдиите заради засада след намеса на VAR, а топката беше пратена в мрежата от Никола Миленкович. Но това нулево статукво не се запази дълго. 

Още в 18-та минута домакините поведоха. Тогава едно наглед безопасно центриране в наказателното поле беше изчистено нелепо от Ясмин Куртич. Всъщност словенецът не можа да уцели добре топката и я подари във вратарското поле за Марко Пяца, който щеше да скъса мрежата с мощния си удар. 

Само десет минути по-късно "виолетовите" забиха втори пирон в ковчега на съперника си в този мач. Тогава Жордан Верету центрира перфектно от корнер и намери извисилия се над защитата на съперника Никола Миленкович, който заби топката във вратата на СПАЛ за втори път. 

Федерико Киеза на два пъти изпусна да оформи класиката преди почивката, а Мирко Антенучи пропусна един от редките шансове за гостите през това полувреме. Така паузата в двубоя дойде при 2:0 за Фиорентина и много от въпросителните вече бяха паднали. 

След подновяването на играта домакините играха с настроение и за публиката. Те бяха близо до трети гол в 52-та минута, но Федерико Киеза направи поредния си пропуск от чиста позиция. Синът на легендата Енрико Киеза обаче се реабилитира в 56-та минута. 

Тогава при една бърза атака на флорентинци топката стигна до Марко Пяца в наказателното поле, който в последния момент я върна около точката на дузпата за връхлитащия Киеза и той този път не сбърка - 3:0 и на практика край на мача. 

До последния съдийски сигнал домакикните изпуснаха няколко положения да направят победата си и още по-убедителна, а Ясмин Куртич, грешникът за първия гол в мрежата на СПАЛ, нямаше късмет да се реабилитра поне частично и пропусна чистите шансове за тима си до края. 

Така след тази развръзка Фиорентина излезе на второто място с 10 точки, на две зад лидера Ювентус, но и с мач повече от преследвачите. СПАЛ пък падна на петата позиция и остава с 9 точки в актива си, но това е повече от убедително представяне за скромния тим от началото на сезона.