Фиорентина и Аталанта направиха 1:1 в последен мач от 30-ия кръг на Серия "А". Домакините трябва да съжаляват за многото пропилени ситуации пред вратата на Марко Спортиело. Аталанта поведе с единствения си точен удар в двубоя, когато Йоаким Меле се възползва от грешка в защитата на домакините в 37-ата минута. В 56-ата Артур Кабрал изравни от дузпа и "виолетовите" нямат загуба вече в 13 поредни официални двубоя.

В класирането "Ла Виола" е на 9-ото място с 41 точки, а Аталанта остава на 6-ата позиция с 49 пункта, но не успя да се изравни с Интер. Тимът от Бергамо не се възползва от грешните стъпки на конкурентите си и много трудно може да се надява да финишира в топ 4.

Фиорентина беше доминиращият отбор до почивката, но пропусна доста положения. Във 2-ата минута Мартинес-Куарта отклони топката с глава, но тя мина покрай гредата. Аталанта атакуваше предимно по левия фланг чрез Давиде Дзапакоста. Датската сензация Расмус Хьойлунд също беше активен, за разлика от партньора си в предни позиции Дуван Сапата.

Кабрал можеше да открие в полза на Фиорентина с плътен шут извън наказателното поле, но Спортиело изби в корнер. Николас Гонсалес пък уцели гредата с фалцов изстрел, който не остави шансове на стража на гостите. Спортиело имаше още важни намеси, а неговият колега Пиетро Терачано показа, че също внимава и изпревари Хьойлунд след лошо връщане на Никола Миленкович.

В 37-ата минута находчивият Меле се пребори за топката пред погледите на няколко футболисти на Фиорентина, нахлу в наказателното поле и с много елегантен удар даде преднина на Аталанта. Домакините имаха претенции, че датският национал е извършил нарушение при овладяването на кълбото, но сигнал от съдията не последва и голът остана. Това беше попадение номер 2500 за "бергамаските" в Серия "А".

На почивката Йосип Брекало замени Жонатан Иконе, а Фиорентина продължи да търси гола. Нико Гонсалес и Антонин Барак пропиляха добри възможности, преди "виолетовите" да получат дузпа след намесата на ВАР. В грешник за Аталанта се превърна Рафаел Толой, който докосна топката с ръка при безобидно центриране от левия фланг. Кабрал не сгреши от бялата точка - 1:1.

Малко след гола Брекало падна лошо и удари главата си, но бързо му бе оказана медицинска помощ и хърватинът остана на терена още известно време, преди в 64-ата минута да бъде заменен от Рикардо Сотил. Четвърт час преди края резервата Кристиано Бираги стреля от пряк свободен удар и топката срещна гредата. В добавеното време Фиорентина получи нов шанс да грабне трите точки, но Спортиело отрази изстрела на Бонавентура.