Фиорентина победи Верона с 1:0 в мач от 16-ия кръг на Серия А. Единственият гол за "виолетовите" вкара Лукас Белтран в 78-ата минута. 

Гостите можеше да стигнат до гол още в 3-ата минута, когато получиха дузпа. Зад топката застана Милан Джурич, чийто удар в десния ъгъл беше спасен от Пиетро Терачано. "Виолетовите" стигнаха до победно попадение в 78-ата минута. Тогава Лукас Белтран беше най-събразителен при избита топка и вкара за 1:0. 

С успеха възпитаниците на Винченцо Италиано събраха 27 точки и заемат пето място във временното класиране. Верона, който се намира в серия от 13 мача без победа в Серия А, е предпоследен с 11 точки. 

В друг мач от днес Удинезе и Сасуоло завършиха наравно 2:2. Домакините поведоха с гол на Лоренцо Лука в 36-ата минута. Десет минути след подновяването на играта Роберто Перейра удвои. Малко след това "фриуланите" останаха с човек по-малко, след като Мартин Пайеро беше изгонен. "Неровердите" стигнаха до равенството с два гола на Доменико Берарди в 75-ата и 88-ата минути. 

Сасуоло е 15-и във временното класиране с 16 точки, докато Удинезе е с три по-малко.