Отборът на Фиорентина записа трета поредна победа в италианската Серия А и втора поредна на собствения „Артемио Франки“. С успеха над Салернитана с 4:0, „виолетовите“ се изкачиха на петата позиция в калчото с 30 точки – на само 4 от зона Шампионска лига.

След изнервени първи 15-20 минути, тимът от Флоренция взе превес и малко след половин час игра Джакомо Бонавентура откри. Минималната преднина на домакините се запази до почивката, а в началото на втората част, головата машина Душан Влахович удвои за „Ла Виола“. Отново сръбският нападател отбеляза и за 3:0, шест минути преди края на срещата след подаване на Сотил.

В последната минута на добавеното време Юсеф Малех отбеляза четвъртия гол във вратата на „граната“ и оформи категоричния успех за възпитаниците на Винченцо Италиано.

Това бе седма поредна среща без успех за гостите от Салерно, като в тези двубои, те са записал 6 загуби и едва едно равенство като гост на Каляри. Новаците в италианската Серия А заемат последното 20-о място с едва 8 точки.