Фиорентина се наложи с 2:1 при домакинството на Удинезе от осмия кръг на Серия А, като победата за „виолетовите“ можеше да бъде много по-убедителна, ако играчите на Стефано Пиоли бяха по-категорични в завършващата фаза на играта.

Гол на Давиде Астори в 23-та минута не бе зачетен заради засада.

Фиорентина пропусна много добра възможност да поведе в резултата в 25-та минута, когато Сирил Теро получи отличен извеждащ пас. Той преодоля и вратаря Албано Бисари, след което стреля, но защитник на Удинезе успя да изчисти топката от гол линията, а след това тя срещна и левия стълб на вратата.

Фиорентина поведе в резултата в 28-та минута, когато Джовани Симеоне се опита да стреля с глава, но топката се отби в тялото на играч на Удинезе и попадна в Сирил Теро, който отблизо не пропусна да вкара във вратата на Бисари.

Фиорентина можеше да удвои своята преднина в 30-та минута, когато Джовани Симеоне получи отличен извеждащ пас и отправи диагонален удар, но топката се спря в десния стълб на вратата на Удинезе.

Фиорентина успя да удвои своята преднина в 57-та минута, когато Бираги отне топката. След това Верету напредна и стреля. Бисари не се намеси по най-добрия начин и избитата от него топка попадна в краката на Теро, който не пропусна да вкара своя втори гол в срещата.

Попадение на Удинезе не бе зачетено в 63-та минута заради засада при извеждащия пас към Макси Лопес.

Удинезе все пак успя да намали изоставането си в 72-та минута, когато Де Паул пусна перфектен извеждащ пас към Самир, който остана сам срещу Спортиело и не пропусна да вкара.

Фиорентина организира добра атака в 75-та минута, когато Бираги с отличен дълъг пас намери Киеза в наказателното поле на Удинезе, а той стреля от малък ъгъл, но Бисари успя да се намеси и да избие в корнер.

След третата си победа от началото на сезона Фиорентина събра актив от 10 точки и се изкачи на единадесето място, докато Удинезе е четиринадесети с 6 точки.