Отборът на Аталанта надви като гост с 2:1 Фиорентина в двубой от 23-ти кръг на Серия А. Домакините поведоха с попадение на Федерико Киеза, но след това Аталанта достигна до пълния обрат с голове на Дуван Сапата и 

Гостите подеха инициативата още в началото на срещата. В 14-ата минута Йосип Иличич залъга противниковата защита и нанесе удар, който обаче бе отразен от Бартоломей Дронговски. 

Секунди по-късно Дронговски бе принуден отново да опазва вратата си, след като спаси удар на Тимоти Кастане. 

Малко по-късно Марио Пашалич отправи нов удар, но топката премина на косъм от гредата. 

Напук на активността на гостите, Федерико Киеза изведе домакините напред в 32-рата минута, след като намери топката и с мощен шут я изпрати право във вратата на Аталанта. 

В края на първата част Марио Пашалич се включи добре в наказателното поле и шутира към вратата, но ударът му бе блокиран от противников защитнки. 

Логичното се случи през втората част, когато в самото начало Дуван Сапата овладя отбита топка в наказателното поле и я изстреля във вратата на Фиорентина, изравнявайки резултата. 

В 72-рата минута Руслан Малиновски оформи пълния обрат с неспасяемия си снаряд, попаднал право в долния ляв ъгъл на вратата. 

Така Аталанта остана четвърти в класирането с 42 точки в актива си, а Фиорентина е 14-и с 25 пункта.