Фиорентина победи с 1:0 останалия с 10 души отбор на Болоня в среща от 29-ия кръг на Серия А. „Ла Виола“ събра 46 точки и се изравни с Лацио, който е на 7-ото място. Само с точка по-нагоре е Рома, който заема последната квота за място в Европа. Болоня е на 12-о място с 33 точки.

Домакините влязоха в мача само с една точка от последните два мача, но сега благодарение на гола на Лукас Торейра в 70-ата минута успяха да се върнат на победния път. Гостите се отърваха от още два гола, в които ситуации топката се отби в гредите. Те останаха с десет души на терена в 41-ата минута, когато Кевин Бонифаци видя втория си жълт картон.

Началото за домакините беше изумително, тъй като в рамките на 11 секунди най-напред Роберто Сориано удари напречната греда при пас на Рикардо Орсолини. А след това при пас почти на празна врата Алваро Одриосола се подхлъзна.

Торейра и Кшищоф Пьонтек също можеха да вкарат, но Лукаш Скорупски спаси ударите им. След това вратарят на гостите продължи да твори чудеса при удари на Кристиан Бираги и Джакомо Бонавентура. Малко преди края на първото полувреме Торейра се откъсна, но навлезе прекалено близо до аутлинията. Ударът му се отби в страничната греда и се спря във външната страна на мрежата.

Домакините можеха да открият в 68-ата минута, но Лоренцо де Силвестри пред голлинията топката след удар на Николас Гонсалес. Но две минути по-късно дойде и попадението на победата за домакините, след като Торейра се оказа на точното място след пробив на Бираги и последвало от подаването му центриране на Гаетано Кастровили. Марко Арнаутович можеше да изравни минути преди края от фаул, но ударът му излетя високо над гредата.