Отборът на Фиорентина се реваншира частично на феновете си след 0:4 от Рома през миналия уикенд. В 24-ия кръг „виолетовите“ разбиха с 3:0 гостуващия Удинезе и временно се изравниха по точки със 7-ия Милан.

На „Артемио Франки“ домакините бяха пълни господари на случващото се, поради което беше малко странно, че поведоха в резултата чак в 41-ата минута. Тогава Федерико Бернардески тръгна пробив през центъра и изстреля страхотен шут към горния десен ъгъл. Вратарят Орестис Карнезис нямаше как да се намеси, а топката срещна напречната греда. Първи до нея стигна Борха Валеро, който овладя и се разписа с шут по диагонала – 1:0.

В началото на втората част Удинезе изпусна златен шанс да изравни. Минутата беше 48-а, когато Дуван Сапата засече с глава и насочи топката под гредата. Стражът на Фиорентина Чиприан Татарушану реагира добре и изби в корнер.

Фиорентина дръпна с 2:0 в 62-ата минута с известна доза късмет. Бернардески отне топката в центъра и веднага пусна към Борха Валеро, който опита извеждащ пас за Кума Бабакара. Сенегалският нападател овладя и мина покрай съперник, след което стреля силно. Кълбото рикошира в крак на противников играч и тотално заблуди Карнезис.

Девет минути преди края домакините оформиха победата от дузпа. Бернардески изпълни пряк свободен удар леко вляво от врата, като опита директен обстрел. Намиращият се в края на стената Секо Фофана наивно вдигна ръката си и отби кълбото, а понеже се намираше в пеналта, реферът отсъди дузпа. Бернардески се нагърби и с нея, като стреля силно в долния десен ъгъл – 3:0.

По този начин Фиорентина събра 40 точки в актива си и остава на 8-о място. Седмият Милан има същият актив, но с мач по-малко. Удинезе от своя страна се смъкна до 12-ото място с 29 пункта.