Фиорентина изстрада точката в гостуването си на Сасуоло, но едва ли тя грее толкова тима. "Виолетовите" измъкнаха 3:3 на гости на "Мапей", но продължава ужасяващата им серия от осем мача без успех. За последно те победиха на 30 септември и така постепенно се отдалечават от мечтата за Европа. 

В този мач развръзката дойде след 60-та минута. Тогава домакините поведоха с два бързи гола, но Джовани Симеоне намали в 70-та минута. Стефано Сенси отново върна аванса от две попадения на тима си, но Филип Джуричич беше изгонен, което върна интригата за последните минути.

В тях гостите върнаха едно попадение, след което последва червен картон и за Никола Миленкович от техния състав. И когато домакините очакваха последния съдийски сигнал за мача, Кевин Миралас ги смълча с изравнителното си попадение и сложи точка на спора. 

Мачът започна с високо темпо, като Хума Бубакар пропусна първия шанс за Сасуоло още в 16-та минута, като ударът му беше избит в последния момент в корнер. Бившият играч на Левски Мехди Бурабия можеше да се разпише за домакините точно преди почивката, но мощният му удар от наказателното поле мина на сантиметър-два от гредата. 

Така почивката дойде при нулево равенство, но след нея се разрази истинската буря пред двете врати. В 63-та минута Алфред Дънкан даде аванс на Сасуоло, след като прати мощен шут в мрежата от границата на наказателното поле, засичайки от там една нескопосано избита от вратаря топка. 

Само пет минути по-късно Дънкан се изяви като асистент, след като проби по левия фланг и намери непокрит на точката на дузпата Хума Бубакар и той нямаше как да сбърка в тази ситуация - 2:0. Но последва много бърз отговор от Фиорентина. 

Тогава удар от над 20 метра на Жордан Верету се отби в гредата, но на правилното място се оказа Джовани Симеоне, който бутна топката в мрежата на опразнена врата, въпреки че беше леко изненадан от факта, че тя се озова у него. 

В 80-та минута обаче Сасуоло върна аванса си от два гола. Тогава Стефано Сенси получи една топка на около 20 метра от вратата и изстреля истински снаряд, който препарира вратаря и топката се оплете в долния ляв ъгъл за 3:1. 

И така се стигна до драматичните последни минути. В тях първо Филип Джуричич от състава на "зелено-черните" беше изгонен с директен червен картон за обида към рефера, а две минути по-късно Фиорентина се върна в мача, намалявайки на 2:3. Тогава Марко Бенаси се разписа от вратарското поле при добавка след избиване на удар с глава на негов съотборник. 

"Виолетовите" също останаха десетима на терена, когато в 92-та минута Никола Миленкович също беше изгонен. И когато по всичко изглеждаше, че мачът все пак ще свърши с победа на Сасуоло, гостите нанесоха съкрушителен удар. 

В 97-та минута, в последната атака в мача, Херман Пецея изведе Кевин Миралас в наказателното поле и той, макар и от малък ъгъл, прехвърли вратаря за крайното 3:3 и спаси поне точката за тима си от този страхотен мач. 

Но тази развръзка едва ли помага много на тима от Флоренция. Той остава едва на 11-о място с 19 точки, на две зад днешния си съперник, който е осми. Зона Европа също е само на две точки от Фиорентина, така че битката за нея продължава.