Фиорентина даде поредна заявка за високо класиране през настоящия сезон, след като надделя у дома над коравия тим на Аталанта. "Виолетовите" изковаха успеха с минималното 1:0, а той дойде след точно изпълнена дузпа. 

Героят за домакините от Флоренция беше Жордан Верету, който беше безпогрешен от бялата точка малко преди средата на втората част, а наказателният удар беше изработен от Федерико Киеза. "Бергамаските" така и не намериха отговор на това попадение и трябваше да се примирят с поражението. 

Мачът започна равностойно, като и двата тима пропиляха шансове в началото. Марко Бенаси и Федерико Киеза не можаха да се разпишат за флорентинци, докато Дуавн Сапата не беше точен за "черно-сините". Гостите пропиляха най-чистата ситуация в тази част чрез Алехсандро Гомес, който се озова на страхотна позиция в 12-та минута, но ударът му мина на сантиметри от лявата греда. 

До почивката имаше доста интересни моменти и пред двете врати, но не и толкова чисти, колкото ситуацията на Гомес. Иначе Джовани Симеоне и Марко Бенаси пропуснаха шансовете пред Фиорентина, докато Сапата и Марио Пашалич не успяха да се разпишат за гостите. Така почивката дойде при нулево равенство. 

Равностойната битка беше решена от една ситуация малко след изтичането на час игра. Тогава Федерико Киеза нахлу мощно в наказателното поле и беше повален от Рафаел Толой. Реферът посочи бялата точка, а от нея Жордан Верету беше безпощаден - 1:0. 

В 71-та минута Аталанта изпусна най-чистата възможност да изравни. Тогава Емилиано Ригони се озова на изключително чиста позиция и стреля, но топката отново профуча на няколко сантиметра от лявата греда и статуквото се запази.

До края на мача и Алехандро Гомес пропусна шанс да донесе поне точка на "бергамаските" и те трябваше да се примирят с поражението. След тази развръзка Фиорентина събра 13 точки на третата позиция и е само на две зад втория Наполи. Аталанта продължава да лъкатуши и остава с актив от 6 точки, което му отрежда място малко над чертата на изпадащите. 

Ето и резултатите от ранните неделни мачове в Италия: 

Болоня - Удинезе 2:1

Киево - Торино 0:1

Фрозиноне - Дженоа 1:2

Фиорентина - Аталанта 1:0