Отборът на Каляри записа ценен успех в борбата за оцеляване. Отборът на Валтер Мадзари спечели с 2:1 като гост на Сампдория след обрат през втората част. Срещата бе първа за новия президент на Самп – Марко Лана, който преди срещата обра аплодисментите на стадион „Луиджи Ферарис“.

Двубоят започна отлично за „моряците“ и в 18-ата минута звездата на тима Маноло Габиадини отбеляза седмото си попадение за сезона, за да даде преднина на своите. Тимът от Генуа запази преднината си до почивката, но след това последва истински крах в представянето на възпитаниците на Роберто Д`Аверса. Алесандро Дейола изравни само десетина минути след началото на второто полувреме, а опитният италиански таран Леонардо Паволети донесе пълния обрат за сардинци четвърт час преди края.

В самия край на срещата Д`Аверса искаше да замени Антонио Кандрева, но фланговият играч, при излизането си от терена попречи на Андреа Карбони да изпълни тъч, блъскайки го грубо. Главният съдия Джакомо Камплоне не се поколеба нито за миг да посочи изхода на бившия играч на Интер и Лацио.

С победата Каляри изпревари Дженоа, пращайки градски съперник на Самп на предпоследното място. „Моряците“ от своя страна са на 15-а позиция, на 7 точки пред тима от остров Сардиния, който е точно под чертата на изпадащите.