Лацио започна с победа сезона в Серия "А". Римските "орли" показаха завидна ефективност при гостуването си на Емполи и спечелиха с 3:1. "Бианкочелестите" бързо се съвзеха след ранно получения гол и още до почивката изковаха успеха с попадения на Сергей Милинкович-Савич, Мануел Ладзари и Чиро Имобиле (от дузпа).

Тосканци откриха резултата още в 4-ата минута с гол на Филипо Бандинели. Той получи пас от Байрами и с левия крак не остави шансове на Хосе Рейна. Само две минути по-късно обаче равенството беше възстановено. Педро и Фелипе Андерсон разиграха след изпълнение на корнер, последва центриране в наказателното поле и Милинкович-Савич се разписа с глава.

Манкузо можеше отново да изведе Емполи напред, но след като преодоля Рейна, прати топката встрани от вратата. Бандинели пък уцели гредата със силен удар в 24-ата минута, преди Лацио да установи контрол над случващото се на терена.

в 32-ата минута Милинкович-Савич изведе Мануел Ладзари, който хладнокръвно прати топката в долния ляв ъгъл на вратата. Третият гол за "орлите" падна в края на полувремето от дузпа. Нарушението беше на вратаря Гулиемо Викарио срещу Ачерби, а Имобиле нямаше проблем да опъне мрежата от бялата точка.

Веднага след почивката Емполи се опита да върне интригата, но не се възползва от няколко разбърквания пред Рейна. Резервата на Лацио Андре Андерсън пък направи голям пропуск, който можеше окончателно да убие интригата. Младокът откардна топката след грешка на Симоне Романьоли, но не нанесе добър завършващ удар.

В самия край на мача най-опасният футболист на Емполи Байрами разтресе гредата с мощен шут от границата на наказателното поле. Домакините отправиха двойно повече удари от съперника, но допуснаха твърде много грешки в защита и по всички личи, че ги чака тежък сезон.