Емполи постигна важна победа в битката към оцеляването си в Серия А, побеждавайки с 3:1 Болоня в домакинството си от 33-ия кръг на Калчото. Така „сините“ прекъснаха серията си от 4 мача без победа и се отдалечиха от опасната зона.

Домакините на „Карло Кастелани“ поведоха в резултата още преди да изтече първата минута. Тогава при едно центриране в наказателното поле Лукуми действа нескопосано и си отбеляза автогол.

Болоня можеше да изравни в 27-ата минута, но страхотен гол на Рикардо Орсолини бе отменен заради фаул в хода на атаката.

В 45-ата минута Емполи удвои преднината си. При центриране от фаул Жан-Даниел Акпа Акпо с глава отклони топката зад голлинията за 2:0.

Домакините стигнаха и до трети гол в 68-ата минута, когато Николо Камбиаги бе изведен на стрелкова позиция и не сгреши за 3:0.

Гостите върнаха едно попадение от дузпа чрез Орсолини в 88-ата минута.

Все пак Емполи се поздрави с победата и с 35 точки излезе на 15-ото място в класирането, като вече има 7 повече от 18-ия Верона и може да диша доста по-спокойно. Болоня пък запазва 9-ото си място в таблицата с 45 точки в актива си.