Верона пропусна страхотен шанс да направи огромна крачка към спасението в Серия А. "Синьо-жълтите" завършиха наравно 1:1 у дома срещу Емполи в мач от 37-ия кръг на Калчото. Възпитаниците на Салваторе Бокети се виждаха победители, след като Адолфо Гаич откри резултата в 61-ата минута, но в шестата минута на добавеното време Петър Стоянович изравни. 

Така Верона пропусна да се възползва от загубата на Специя и да го изпревари кръг преди края. И двата отбора събраха по 31 точки, като заради по-лошите показатели в преките двубои Верона остава в зоната на изпадащите, докато Специя е над чертата. 

През първото полувреме голове не паднаха, а в 61-ата минута Адолфо Гаич, който беше заменил Мигел Велосо само преди две минути, откри резултата. Аржентинецът се възползва от лошо избита топка от Гулиелмо Викарио след удар на Сирил Нгонге и прати топката във вратата. 

В 79-ата минута гостите поискаха дузпа за нарушение срещу Петър Стоянович, но главният рефер Даниеле Чифи даде сигнал играта да продължи. Емполи съкруши своя домакин в шестата минута на добавеното време. Тогава Стоянович проби отдясно и потърси далечния ъгъл, а след рикошет в Джакомо Маняни топката стана неспаяема за вратаря - 1:1. 

В последния кръг Верона ще се изправи срещу Милан на "Сан Сиро", докато Специя гостува на Рома. 

Емполи събра 43 точки след днешната среща и заема 14-о място във временното класиране.