Лацио и Емполи завършиха 2:2 в мач от 17-ия кръг на Серия А. Головете за "римските орли" бяха дело на Фелипе Андерсон и Матия Дзакани, а за гостите точни бяха Франческо Капуто и Разван Марин. С това равенство Лацио е вече 5-ти с 31 точки, докато Емполи остава на 13-та позиция с 19 пункта на сметката си.

9 снимки

Срещата започна с ранен гол още във втората минута, когато Фелипе Андерсон бе на правилното място след разбъркване, дошло от ъглов удар, и офанзивният играч отбеляза с глава - 1:0 за Лацио. Малко след това Чиро Имобиле бе изведен на стрелкова позиция, но ударът му премина над напречната греда. Емполи имаше претенции за дузпа в 21-та минута, след като Капуто се свлече в наказателното поле, но съдията даде сигнал, че дузпа няма.

В 54-та минута Матия Дзакани стигна до топката в наказателното поле и изключително красиво прехвърли Гилермо Викарио, за да направи резултата 2:0. Последва натиск от Емполи, но отборът не успя да отбележи. Няколко минути след второто попадение, Сергей Милинкович-Савич отправи силен удар, но вратарят показа брилянтен рефлекс, парирайки удара в гредата.

В 83-та минута Капуто бе намерен в свободно пространство след бърка контраатака и преодоля вратаря елегенатно, за да намали резултата - 2:1. В четвъртата минута на добавеното време Емполи успя да постигне изненадата, след като се получи рикошет и топката достигна до Разван Марин, който от границата на наказателното поле стреля под напречната греда, за да изравни и да донесе точката на своя отбор.