Отборът на Емполи постигна победа над Кремонезе в мач от 15-ия кръг на Серия А. Домакините се наложиха с 2:0 и оставиха гостите в зоната на изпадащите. Двете попадения за Емполи паднаха в началото и края на втората част и бяха дело на Николо Камбиаджи и Фабиано Париси.  

Футболистите на Кремонезе започнаха по-силно в мача и в първите минути стигнаха до две добри ситуации за гола, които обаче не успяха да оползотворят. Само в рамките на шейсет секунди Кристиан Бунаиуто стреля два пъти към вратата на гостите, но и в двата случая Гилермо Викарио бе на мястото си и спаси.

Резултатът в мача бе открит в 46-ата минута от резервата Камбиаджи, който се появи на терена секунди по-рано. Нападателят се възползва от колективна грешка в отбраната на гостите и останал сам срещу вратаря не сгреши.

Гостите се опитаха да отговорят много бързо с хубав изстрел на Леонардо Серницола, който обаче също бе отразен от вратаря на Емполи.

В заключителните минути Разван Марин пробва далечен шут и бе много близо до това да порази целта. За негово нещастие обаче, топката срещна левия страничен стълб.

Всичко в мача бе решено в 88-ата минута, когато домакините вкараха втори гол. Той бе дело на Фабиано Париси, който с глава направи 2:0.

Така със спечелените три точки в петък вечер, Емполи се изкачи на 12-та позиция, докато Кремонезе остава под чертата с едва седем точки от началото на кампанията.