Дженоа се превърна едва втория отбор в италианската Серия А, който не позволи на Аталанта да отбележи гол, след като двата отбора завършиха 0:0 в мач от 19-ия кръг.

Пет от последните седем гостувания на Аталанта в италианския елит видяха голове още през първите 15 минути, но първият половин час на „Луиджи Ферарис“ не предлагаше много работа за двамата вратари, като имаше само един точен удар.

Първата по-сериозна опасност дойде за бергамаските, но ударът на Дуван Сапата бе отразен от стража Салваторе Сиригу.

Дженоа разчиташе на по-защитни действия, след като няма домакински успех в Серия А от април, а перспективите да вземе нещо от срещата с този си съперник изглеждаха малки, но те се увенчаха с успех.

Началните минути на втората част следваха модела на първото полувреме, като Аталанта някак опитваше да пробие отбраната на генуезците, но без особен успех.

Точката е изключително ценна за Дженоа, който остана 18-и и продължава да е в опасната зона с 11 точки, ала Специя е 17-и с 13 пункта. Аталанта остана в Топ 4 и няма да бъде изместен от четвъртото място през календарната 2021-а година, като тимът има 38 точки и е на пет зад лидера Интер, но „нерадзурите“ са и с мач пасив.