С гол на Един Джеко в 55-ата минута Рома взе ценна победа срещу Каляри с 1:0 в 21-я кръг на италианската Серия А. Успехът позволи на Рома да натрупа 47 точки на второто място във временното класиране, а лидерът Ювентус е само с една повече – 48, но и мач по-малко.

Тимът на Каляри пък заема 11-ата позиция с 26 точки в актива си, колкото има и Болоня.

Четвъртата поредна победа за Рома в мачовете от Серия А дойде заслужено след по-активните действия на домакините.

Двата състава не успяха да си отбележат гол през първото полувреме. Още в 7-ата минута Един Джеко нахлу в наказателното поле и стреля, но стражът на Каляри Рафаел бе нащрек и спаси вратата си.

Пак Джеко внесе напрежение за гостите, но защитник предотврати опасността в 28-ата минута, а три по-късно, в 31-ата минута 30-годишният босненец пропусна златен шанс за Рома. Един Джеко отправи силен удар, но отново Рафаел се намеси навреме.

След почивката Един Джеко отново имаше възможност да се разпише в 52-аа минута, но прати топката с глава край дясната греда. Три минути по-късно Джеко обаче не сгреши и с чудесен удар откри резултата за Рома за преднина от 1:0.

До края домакините пропиляха нови шансове за гол и по-голям аванс. В 70-ата минута Диего Пероти отправи обещаващ удар, но Рафаел внимаваше. Четири минути по-късно Един Джеко вкара топкака във вратата на Каляри, но попадението не бе признато заради засада. Джеко удари и греда в 84-ата минута, но резултатът остана непроменен.

Гостите от Каляри пък приключиха мача с човек по-малко, тъй като бразилецът Жоао Педро получи директен червен картон в третата минута на добавеното време.