Отборът на Ювентус надви Парма с 2:1 в двубой от 20-ия кръг в Серия А. Звездата на "чернобелите", Кристиано Роналдо, се отличи с две попадения, разписвайки се в седми пореден шампионатен двубой. Португалецът изведе отбора си напред в края на първата част. Последва изравнително попадение на Андреас Корнелиус, но само 3 минути по-късно Роналдо каза тежката си дума и завоюва трите точки за своите. 

Така португалецът вече има 16 попадения за 20 кръга от Серия А, подобрявайки рекорд от 1960 година. 

Домакините започнаха натиска си още с първия съдийски сигнал, но не успяваха да стигнат до попадение. Кристиано Роналдо, Алекс Сандро и Аарън Рамзи опитаха шанса си, но и тримата се отчетоха с пропуски. 

В 26-ата минута Роналдо засече топка от корнер и пробва удар с глава, но опитът му мина над напречната греда. 

Последваха спокойни минути, но в края на първата част резултатът все пак бе открит. Роналдо премина успешно покрай няколко защитници на Парма и завърши добрата си индивидуална проява, запращайки топката в мрежата на гостите. 

В добавеното време Рамзи извърши самостоятелен пробив, след който нанесе удар по земя, но топката мина на сантиметри от далечната греда.

В началото на второто полувреме влезлият като резерва Данило отправи изненадващ шут от наказателното поле, но Луиджи Сепе протегна ръката си и отрази удара. След чукването от стража, топката щастливо рикошира в страничния стълб и излезе в ъглов удар. 

В 55-ата минута Андреас Корнелиус засече подаване от ъглов удар и с глава изпрати топката право във вратата на Войчех Шчесни. 

Радостта на гостите обаче издържа само 3 минути, тъй като Роналдо отбеляза второто си попадение в срещата и отново изведе Юве напред. Португалецът достигна до пас в наказателното поле и с перфектен удар изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата. 

В 65-ата минута Гонсало Игуаин овладя добър пас и стреля инстинктивно към рватата, но топката премина на сантиметри от лявата греда. 

Парма не се притесни от това, че отново изостава в резултата и в края на срещата тотално диктуваше събитията на терена. В 84-ата минута Матия Спрокати успешно овладя добро подаване в наказателното поле и шутира към вратата на Шчесни, но ударът му бе блокиран от защитата на Юве. 

В последните минути на редовното време Роналдо преследва своя хеттрик, но опитите му бяха извън очертанията на вратата. 

Така Юве затвърди лидерската си позиция и се отдели на цели 4 точки от втория Интер, който днес стъпи накриво, записвайки равенство от 1:1 с Лече. Парма, от своя страна, е 7-и в класирането с 28 точки в актива си.