Фиорентина надви Верона с 2:0 в мач от 7-ия кръг на Серия А. "Виолетовите" започнаха силно с мач в 13-та минута и оформиха крайният резултат в 90-та минута с гол на Гонсалес.

Домакините започнаха силно и имаха няколко положения дори преди попадението, което падна в 13-та минута. Автор на гола беше Нанитамо Иконе, който се измъкна от защитата на гостите и стреля прекрасно от границата на наказателното поле. Топката попадна в долния десен ъгъл на вратата - 1:0.

Малко по-късно, в 25-та минута съдията даде дузпа на "виолетовите" след като Диего Копола от Верона задържа противников играч. ВАР се намеси и убеди главния съдия да прегледа ситуацията отново, но решението му не бе променено. Дузпата бе изпълнена от Кристиано Бираги, но Лоренцо Монтипо направи невероятно спасяване и остави Верона в мача.

Решаващият гол падна чак в заключителните секунди на двубоя, като в 90-та минута Роландо Мандрагора сервира топката на Николас Гонсалес, който я добави в опразнената мрежа. 

Българският талант Димо Кръстев остана на резервната скамейка през целия мач. С тази победа Фиорентина заема 10-то място в италианското първенство с 9 точки от 7 мача. Верона пък е 17-ти, само крачка пред зоната на изпадащите, с 5 точки от 7 мача.