Макар Каляри и Наполи да не играеха на практика за нищо в мача помежду си от 35-ия кръг на Серия А, гостите от Сардиния бяха близо до престижна победа на "Сан Паоло" срещу един от грандовете. Но те претърпяха болезнен обрат и трябваше да се примирят с поражение с 1:2. 

За тях отново не игра българският нападател Кирил Десподов. Но и без него те стигнаха до аванс чрез Леонардо Паволети малко след изтичането на час игра. За да се стигне до драмата в края. Тогава Дрийс Мертенс изравни в 85-та минута, а дълбоко в добавеното време, буквално в последните му секунди, Лоренцо Инсиние от дузпа оформи обрата. 

Играчите на Каляри дълго оспорваха това решение на рефера, което той все пак потвърди с използването на системата ВАР. Артур Йоница от сардинците беше изгонен при тези протести и в крайна сметка те си тръгнаха от континентална Италия с празни ръце. 

Иначе първата част на мача не предложи толкова много емоции на зрителите. Нормално, в нея инициативата беше на неаполитанците, но те не се възползваха от ситуациите си. Най-чистата от тях се откри пред Амин Юнес в 18-та минута, но от близка дистанция топката профуча покрай гредата. 

Дрийс Мертенс и Лоренцо Инсиние пропуснаха за домакините до почивката, а най-чистите ситуации за гостите пропиля Леонардо Паволети. Така почивката дойде при нулево равенство и развръзката остана за втората част. 

Симоне Верди можеше да открие за Наполи в 54-та минута с хубав изстрел, но вратарят на Каляри се намеси великолепно. И така, сякаш от нищото, тимът от остров Сардиния поведе в 63-та минута с първата си сериозна опасност. 

Тогава при една бърза атака топката стигна до Николо Барела в наказателното поле и той виртуозно с пета върна около границата не пеналтерията за непокрития Паволети, който с добре пласиран удар преодоля вратаря за 1:0. 

Тази развръзка не се понрави на домакините и те се втурнаха бясно напред в търсене на обрата. Само пет минути след този гол те вкараха топката в мрежата чрез Лоренцо Инсиние, но гол не беше зачетен заради засада след намесата на ВАР. 

Аркадиуш Милик направи два непростими пропуска, за да остави развръзката за последните минути. Първо в 85-та минута Дрийс Мертенс изравни, след като надскочи защитата на Каляри при едно центриране от фланга на Фаузи Гулам. 

Наполи се втурна още по-ожесточено напред и стигна до своето в самия край. Тогава при едно центриране топката се отклони в ръката на Артур Йоница, като дълго време се дискутираше дали това се е случило в наказателното поле, или извън. Реферът прецени, че нарушението е на линията и посочи бялата точка, а Йоница пое към съблекалните. 

Инсиние хладнокръвно превърна дузпата в гол и оформи пълния обрат на тима си срещу бойките островитяни. Така след тази развръзка Наполи и на теория си гарантира почетното второ място, което за първенство с хегемон като Ювентус си е наистина постижение. Каляри с 40 точки има нужда от още само една, за да се спаси и на теория от изпадане.