Отборите на Каляри и Фиорентина не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в първи мач от неделната програма на 23-ия кръг на италианската Серия А. И двете попадения паднаха през втората част. Жоао Педро откри в 47-ата минута за домакините, а Рикардо Сотил донесе точката за гостите в 75-ата минута.

Двата тима пропуснаха и по една дузпа, а „виолетовите“ играха и с човек по-малко от 64-ата минута, когато с директен червен картон бе изгонен Алваро Одриосола. Звездата на гостите Душан Влахович не игра в  двубоя, след като е болен от COVID-19.

Тимът от Флоренция получиха възможност да изпълнят 11-метров наказателен удар още в седмата минута, когато Алваро Одриосола получи отлична топка отдясно, нахлу на скорост в наказателното поле и бе фаулиран. Капитанът Кристиано Бираги застана зад топката, но стражът на Каляри Борис Радунович спаси с крак.

Домакините поведоха в самото начало на втората част, когато Жоао Педро намери отлично топката с глава и с хубав параболичен удар прехвърли Пиетро Терачано за 1:0.

„Виолетовите“ останаха с човек по-малко в 64-ата минута, когато Алваро Одриосола блокира с ръка удара именно на Педро, макар топката да летеше към вратата, което доведе до дузпа в полза на играчите на Валтер Мадзари и червен картон за бранителя. Капитанът на домакините последва негативния пример на своя колега от Фиорентина и също изпълни слабо, което даде възможност на Терачано да спаси.

Рикардо Сотил възстанови равенството в 75-ата минута, когато появилият се като резерва бивш играч на Каляри напредна добре отляво, бранителите сякаш подцениха ситуацията не му противодестваха достатъчно активно и го оставиха да стреля с левия крак за крайното 1:1.

Със спечелената една точка Фиорентина заема шестото място в класирането с 36, а Каляри продължава борбата си за оцеляване, тъй като в момента е на 18-ото място със 17 точки от 23 мача.