Защитникът Никола Миленкович се превърна в герой за Фиорентина при домакинството на Дженоа от 10-ия кръг на Серия "А". Сръбският национал донесе равенството 1:1 на "виолетовите" с гол в 98-ата минута. За гостите се разписа резервата Марко Пяца малко преди края на редовното време.

В 31-ата минута Гаетано Кастровили центрира към Рибери, който опита красиво воле, но топката мина далеч от целта. Малко по-късно Кристиан Сапата се контузи и вместо него в защитата на Дженоа се появи Паоло Джилионе. Кастровили от домакините също получи травма и бе заменен от Джакомо Бонавентура.

Ветеранът се включи силно и в началото на втората част можеше да се разпише, но стреля неточно с глава. Резервата Джилионе пък блокира удар на Рибери. Лошите новини за Дженоа продължиха с контузия и на Маркети, но резервата Алберто Палеари се справи с многобройните центрирания от двата фланга.

В 71-ата минута Софиан Амрабат центрира, Душан Влахович продължи топката към Бонавентура и той я прати в мрежата. Попадението обаче беше отменено заради нарушение на бившия халф на Милан срещу футболист на Дженоа.

Гостите нанесоха своя удар в 89-ата минута, секунди след като гол на Матия Дестро не беше зачетен, защото нападателят се намираше в засада. Защитата на Фиорентина сгреши отново и позволи на Пяца да се промъкне през центъра и да прати топката под плонжа на Бартломей Драговски.

"Грифоните" вече предвкусваха първата си победа на чужд терен, но допуснаха изравняване в самия край на добавеното време. Тогава се стигна до разбъркване в наказателното поле и Миленкович стреля на два пъти, като от втория опит заби топката в мрежата за 1:1.

Дженоа няма успех от първия кръг, когато се справи с новака Кротоне. Фиорентина пък прекъсна серията си от 4 мача без отбелязан гол.