Преди 4 години Алесандро Лукарели купуваше медицински консумативи, бутилки вода и се грижеше сметките за пране да бъдат платени по време на престоя му в Парма.

Но не беше тийм мениджър, доктор или доброволец. Беше капитанът на отбора.

Клубът имаше дълг от повече от 200 милиона евро.

„По време на този сезон не бях само играч. Трябваше да преставям отбора на терена и пред градските институции”, сподели Лукарели в интервю за ВВС.

„Проблемът не беше липсата на пари за играчите, а за дължимите заплати към служителите на клуба – те също имат семейства. Когато разбрахме, че Парма няма да бъде спасен, играчите получиха някакви пари от италианската лига. Но ние поискахме парите да бъдат използвани за заплати на служителите в клуба”, разкри Алесандро Лукарели.

Ветеранът трябваше да се грижи както за клубните дела, така и за мотивацията на съотборниците си.

„Ние все още трябваше да играем всяка събота. Преди всеки мач казвах – ОК, да излезем на терена и да играем за всички. Просто искахме да завършим сезона и да се спасим”, коментира още Лукарели.

В края на сезон 2017/2018 отборът спечели промоция в елита с капитана си Алесандро Лукарели начело.

Към днешна дата Парма има 1 точка след два мача в Серия А.

„Когато Парма банкрутира, това бе най-лошият ден не само в историята на клуба, но и за мен. Реших, че принадлежа на клуба преди 10 години и той е голяма част от живота ми. Бях капитан и като такъв реших да остана, за да помогна на отбора. Открих регионалния футбол. Беше забавно. Веднъж преди мач, дори видях трактор на терена. Доста впечатляващо беше”, сподели още 41-годишният Лукарели.

Довечера Парма ще приеме Ювентус с Кристиано Роналдо в състава, а това прави италианецът много щастлив.

„Не бих могъл да си представя през 2015-а, че Парма отново ще е в Серия А след три години. Довечера ще е трудно, но всичко е възможно”, каза легендата на клуба.

Най-верният футболист изпълни мечтата си и каза край

Верен до гроб на Парма ветеран постави рекорд