Ювентус постигна четвърта поредна победа в италианското първенство и се приближи маскимално близо до лидерите. „Бианконерите“ се наложиха с класическото 3:0 при гостуването си на Палермо от 14-ия кръг на Серия А.

Българският национал Ивайло Чочев игра 90 минути за Палермо.

Първата опасност в мача бе в 38-та минута пред вратата на Палермо, когато Стефано Стураро сложи топката на главата на Пауло Дибала, който стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Сорентино.

Единственото попадение в срещата падна в 54-та минута, когато Пауло Дибала центрира в наказателното поле на Палермо, където Марио Манджукич засече топката с глава и я изпрати във вратата на Сорентино.

В края на мача „старата госпожа“ затвърди превъзходството си. В 89-та минута Пол Погба разсече защитата на Палермо с чудесен пас към Стефано Стураро, който изпрати топката във вратата на Сорентино за 2:0.

Ювентус реализира трети гол в третата минута на добавеното време на срещата, когато Алваро Мората комбинира със Симоне Дзадза, който отблизо не пропусне да се разпише и вкара топката в близкия ъгъл на вратата на Сорентино.

Ювентус се изкачи на пета позиция във временното класиране с актив от 24 точки, докато Палермо е на шестнайсто място с 15 точки.