След дълъг и изтощителен сезон, в който Ювентус отново наложи тотална доминация в италианския футбол, дойде време и за дългоочакваните празненства. Въпреки че още от април се знаеше, че "старата госпожа" няма как да изпусне първото място и на теория, "скудетото" се озова в ръцете на играчите едва след последното им домакинство за сезона. 

След края на битката с Аталанта, макар и да не беше спечелена, феновете и играчите избухнаха в дива радост с осмата поредна титла на Италия. Досега никой отбор в Серия а не е успявал да постигне подобно нещо и "бианконерите" продължават да пишат историята си. 

За купона специално от Париж долетя клубната легенда Джанлуиджи Буфон. Макар да е с екипа на Пари Сен Жермен вече, той получи специалната чест да може да вдигне трофея за пореден път, въпреки че е играчът, който най-често е триумфирал с него на Апенините. 

Това беше и последното отличие, което вдига над главата си като треньор на Ювентус и Масимилиано Алегри. Специалистът обяви, че след края на сезона вече няма да води отбора и това беше емоционален момент и за него. 

На тържеството присъстваха и близките на най-добрия футболист в Серия А и рекордна покупка на "старата госпожа" Кристиано Роналдо. Отличието вдигнаха майка му и приятелката му Джорджина, а на трибуните бяха и децата му.