Наполи постигна обрат над Беневенто и спечели с 2:1 гостуването си на новака в Серия А. Любопитното в сблъсъка от петия кръг на първенството бе двубоят между братята Инсиние – Роберто и Лоренцо, както и този на пейката между старите приятели и съотборници в Милан – Филипо Инзаги и Дженаро Гатузо.

Домакините откриха резултата в 30-ата минута именно чрез Роберто Инсиние. Джанлука Лападула подаде в наказателното поле към халфа, който не сбърка от малък ъгъл.

В началото на второто полувреме и Лоренцо се разписа във вратата на Беневенто, но попадението му бе отменено.

Все пак капитанът на Наполи отбеляза името си в графата с голмайсторите в 60-ата минута, когато изстреля плътен изстрел от границата на наказателното поле и топката влетя красиво с помощта на напречната греда в мрежата на Лоренцо Монтипо.

Натискът на гостите продължи и в 67-ата минута те направиха пълен обрат. Матео Политано нахлу в наказателното поле и със скрит пас продължи към Андреа Петаня около точката за дузпата и нападателят не сбърка, разписвайки във вратата на домакините.

По този начин Наполи се изкачи временно на втората позиция в класирането с актив от 11 точки, докато Беневенто е 12-ти с шест.