Болоня засили още повече кризата в Рома след победа като гост с 3:2 в мач от 23-ия кръг на Серия А. По този начин "римските вълци'" вече са в серия от четири поредни двубоя без успех. Резултатът бе открит от Рикардо Орсолини, но равенството бе възстановено след автогол на Стефано Денсвил. Гостите отново излезнаха напред чрез Муса Бароу. Нападателят реалзира второто си попадение в мача в началото на втората част. Хенрих Мхитарян върна надеждите на Рома, но до повче не се стигна и Болоня триумфира на "Олимпико"

„Римските вълци“ стартираха агресивно и на два пъти Хенрих Мхтарян и Ченгиз Юндер застрашиха вратата на гостите.

В 16-ата минута Болоня охлади страстите на домакините. Рикардо Орсолини показа хладнокръвие в наказателното поле, стреля от движение и реализира в средата на вратата пазена от Пау Лопес – 0:1.

Рома реагира бързо. В 22-ата минута Един Джеко центрира в наказателното поле, където Стефано Денсвил засече топката в собствената си врата – 1:1.

Но гостите не се стъписаха от бързото изравняване и нанесоха нов удар. Муса Бароу стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в крак на защитник на домакините и прехвърли Пау Лопес – 1:2.

Болоня не спря да притеснява отбраната на „римските вълци“. В заключителните минути на първото полувреме Родриго Паласио получи в наказателното поле. Аржентинецът веднага стреля в долния десен ъгъл, но Лопес показа страхотен рефлекс и отрази изстрела.

Гостите стартираха втората чст по прекрасен начин. Муса Бароу за пореден път в този двубой показа огромния си талант. Нападателят бе изведен отляво, възползва се от празното пространство и нахлу в наказателното поле. Бароу финитира Манчини и с удар в далечни ъгъл на Лопес реализира второто си попадение в мача – 1:3.

Това веднага събуди „римските вълци“ и те притиснаха съперника си. В следващите минути Джеко и Пероти опитаха да преодолеят Лукаш Скорупски, но без успех.

В 73-ата минута Хенрих Мхитарян върна надеждите на домакините. Арменецът засече с глава добро центриране от Бруно Перес.

Треньорът на Рома Паоло Фонсека включи в игра Никола Калинич в опит да засили атакуващата си мощ.

Но в 80-ата минута „римските вълци“ останаха с човек по-малко на терена. Браян Кристанте фаулира грубо в центъра Рикардо Орсолини и главният съдия Марко Гуида показа директен червен картон на халфа.

Малко по-късно треньорът на Болоня получи лоша новина, след като разбра, че трябва да замени принудително голмайстора си Муса Бароу.

В добавеното време Лукаш Скорупски на два пъти се намеси решително след последователни удари отблизо на Един Джеко.

Но до края гостите успяха да запазят аванса си испечелиха важни три точки.

По този начин Болоня се изкачи на шестата позиция в Серия А и има на сметката си 33 точки. Рома остава на петата позиция с 39 пункта в актива си.

СЪСТАВИТЕ:

РОМА: Лопес, Сантон (61 - Перес), Манчини, Смолинг, Коларов, Кристанте, Верету (79 - Калинич), Юндер (57 - Перес), Мхитарян, Пероти, Джеко

БОЛОНЯ: Скоруспки, Томиаси, Бани, Данило, Денсвил, Шотен, Сванберг (73 - Домингес), Орсолини (83 - Олсен), Сориано, Бароу (86 - Джувара), Паласио