Тимът на Болоня записа трета победа от началото на сезона, след като надделя с 2:1 над последния в класирането Сампдория. Родриго Паласио в 48-ата и Матия Бани в 78-ата минута донеса трите точки на „червено-сините“. Между тях Маноло Габиадини вакара почетното попадение за футболистите на Клаудио Раниери в 64-ата минута.

Още в третата минута Блерим Джевайли можеше да можеше да открие резултата за домакините, но играч на гостите блокира неговия изстрел в наказателното поле.

В 24-ата минута Роберто Сориано падна ва наказателното поле на Сампдория, но съдията Даниеле Довери показа играта да продължи.

Три минути по-късно Маноло Габиадини удари лявата греда и пропусна страхотна възможност да открие за своя тим.

В 42-ата минута Родриго Паласио отправи опасен изстрел, но вратаря Емил Аудеро демонстрира класа и изби в ъглов удар.

Три минути след подновяването на играта домакините откриха. Сориано получи подаване в половината на Сампдория и без забавяне центрира по земя в наказателното поле, където Паласио изпревари своя пазач и с едно докосване намери долния ляв ъгъл на Аудеро – 1:0.

В 52-ата минута гол но Фабио Депаоли беше отменен заради засада.

Две минути след това Паласио можеше да удвои, но шутът му премина на сантиметри от лявата греда.

Десет минути след това обаче Сампдория изравниха. Маноло Габиадини получи подаване от Роналдо Виера пред наказателното поле и отправи страхотен изстрел – 1:1.

Все пак в 78-ата минута домакините стигнаха до победата. След центриране от корнер на Ибрахима Мбайе в наказателното поле никой не успя да играе с глава, но Матиа Бани засече с крак отблизо и отново изведе домакините напред.

До края на срещата и Рикардо Орсолини имаше шанс да се разпише за Болоня, но ударът му с глава излезе в аут.

С тази победа футболистите на Синиша Михайлович спряха негативната си серия от пет поредни срещи без успех и заемат 10-та позиция с 12 точки. Сампдория остават последни с едва 4 пункта. В следващия кръг Болоня гостува на Каляри, докато Самп приемат новака Лече.