Фиорентина се наложи над Болоня с 2:1 като домакин в двубой от 12-ия кръг на италианското футболно първенство и прекъсна серията си от три поредни поражения в Серия А.

Със спечелените 3 точки съставът от Флоренция излезе на шесто място във временното класиране с 20 точки, колкото има и петият Аталанта, който днес направи равенство – 1:1 при гостуването си на Удинезе. Тимът на Болоня е седми в подреждането с 18 точки. Загубата e едва втора за "рособлу" от началото на сезона - тогава в първия кръг отборът отстъпи пред Милан.

Джакомо Бонавентура реализира за 1:0 в полза на Фиорентина в 17-ата минута, а до почивката гостите изравниха след попадение от дузпа на Джошуа Зиркзее в 33-ата минута.

"Виолетовите" също получиха правото да изпълнят дузпа през второто полувреме. Нико Гонсалес бе точен в 48-ата минута и донесе победата на Фиорентина.

Аталанта пък се измъкна от поражение при гостуването си на Удинезе с гол във втората минута на добавеното време на бразилеца Едерсон, който бе точен при удар с глава.

За домакините се разписа също бразилец. Уолъс даде преднина на Удинезе в 44-ата минута, а малко по-рано, в 31-ата минута Айзък Съксес пропусна дузпа за състава от Удине, пращайки топката в десния страничен стълб.

Удинезе остава само с една победа от началото на сезона на 16-о място във временното класиране в Серия А с 11 точки, докато Аталанта е пети.