Отборът на Болоня записа категоричен успех с 5:1 при визитата си на Кремонезе в ранния двубой от съботната програма на 36-ия кръг на Серия "А". Така “рособлу” прекратиха поредицата си от шест мача без успех и същевременно почти сигурно изпратиха своя съперник във втора дивизия.

Играчите на Тиаго Мота предрешиха всичко още преди почивката, когато водеха с три попадения. Всичко започна с гол на Марко Арнаутович в 14-ата минута, а в 27-ата Люис Фъргюсън удвои аванса на гостите. В добавеното време Щефан Пош добави името си сред голмайсторите и така за първи път от 1961 година насам Болоня отбеляза три гола в първото полувреме на своя шампионатна визита.

В 61-вата минута ВАР отмени дузпа в полза на домакините, а още при следващата атака Рикардо Орсолини направи преднината на отбора си още по-убедителна. Именно той беше изгонен от игра в 73-тата минута заради втори жълт картон. В 77-ата минута Никола Сансоне замени контузилия се Арнаутович и само три по-късно вкара петия гол в двубоя. В добавеното време на втората част “гриджоросите” стигнаха до почетно попадение, дело на Даниел Чофани.

След най-убедителната си победа в първенството като гост за последните 23 години Болоня се изкачи на деветата позиция в класирането с актив от 50 точки. От друга страна, предпоследният Кремонезе е с единия крак в Серия “Б”, тъй като има едва 24 пункта и изостава на цели шест от 17-ия Верона и 18-ия Специя. Победа или равенство на поне единия от тези два тима през настоящия кръг ще гарантира изпадането на новака само година след влизането му в италианския елит.