Приятната изненада на сезона в Серия А – Болоня, спечели с 2:0 домакинството си срещу Верона от 26-ия кръг на италианския елит и по този начин събра 48 точки, с които се изкачи на четвъртото място във временното класиране. Гостите пък са 17-и с 20.

Домакините излязоха напред в резултата след 27 минути игра. Джовани Фабиан се оказа на точното място в точното време, за да овладее отбита топка в наказателното поле и с хубав удар в десния ъгъл се разписа за 1:0.

В 36-ата минута Болоня имаше нова много добра възможност, но Рикардо Орсолини стреля на косъм от десния страничен стълб. В добавеното време на първата част Дан Ндойе нанесе брилянтен удар към долния десен ъгъл, но Лоренцо Монтино спаси.

Натискът на домакините продължи и през второто продължение. В 53-ата минута Сам Беукема достигна до отбита топка във вратарското поле и стреля с глава, но на сантиметри от десния страничен стълб.

В 65-ата минута логичното се случи и Болоня отбеляза второ попадение, с което си реши всичко. Ремо Фройлер получи топката от Джовани Фабиан, след което демонстрира хладнокръвие и с удар от движение към горния ъгъл оформи крайното 2:0.