Болоня победи с 2:1 като гост Фиорентина в среща от 21-ия кръг на футболното първенство на Италия. За гостите това беше втори пореден успех в Серия А, а за домакините - четвърта среща без победа в първенството. Точни за Болоня бяха Рикардо Орсолини е 14-ата минута от дузпа и Щефан Пош в 47-ата. За "виолетовите" се разписа Рикардо Сапонара в 19-ата минута. Въпреки успеха Болоня остава на девето място в класирането с 26 точки актив, а Фиорентина е на 12-а позиция с пет по-малко.

Още в 10-а минута Джошуа Зиркзе от Болоня намери пространство на границата на наказателното поле и заби потресаващ удар към левия ъгъл, но Терачано го разколеба със страхотно спасяване. Малко след това Люис Фъргюсън се извиси високо, за да засече прецизно центриране от корнер, но вратарят на Фиорентина отново спаси. В 13- а минута бе отсъдена дузпа за гостите, а с изпълнението се нагърби Рикардо Орсолини, който отбеляза в долния десен ъгъл, като не остави шанс на вратаря - 1:0 за Болоня.

Само пет минути след това "виолетовите" реагираха и Рикардо Сапонара намери пространство дълбоко в наказателното поле и стреля от воле, за да вкара зашеметяващ гол и да изравни резултата - 1:1. Три минути след това Фъргюсън имаше нова чудесна възможност, след като достигна до перфектен пас и нанесе мощен удар от упор, но Терачано реагира превъзходно и го извади.

Две минути след началото на втората част Щефан Пош засече подаването от ъгловия удар и демонстрира головия си усет, нанизвайки хладнокръвно удар с глава отблизо в средата на вратата - 2:1 за Болоня. До края на мача Фиорентина не успя да установи някакъв натиск и да достигне до чисто голово положение, а гостите бяха добре организирани и не допуснаха грешка в защита, печелейки трите точки от срещата.