Парма и Специя не се победиха в мач от петия кръг на Серия А и завършиха при равенство 2:2 на „Енио Тардини“. Андрей Гълъбинов не бе в групата на гостите, след като още се възстановява от травмата получена по време на двубоя с Милан. Тимът на българският голаджия трябва да съжалява за пропуснатата възможност да завоюва ценни три точки, след като до 90 минута водеше с 2:1, но допусна изравняване в добавеното време на мача.

Всичко започна отлично за Специя и тимът откри резултата в 28-ата минута, когато Симоне Бастони центрира от ъглов удар в наказателното поле, а Юлиан Шабо бе над всички и с глава откри резултата.

Гостите продължиха да действат по-добре и три минути след първото попадение, удвоиха преднината си. Кевин Агудело получи в наказателното поле и с точен удар в левия ъгъл реализира.

Парма реагира мигновено и в 34-ата минута домакините намалиха резултата. Рикардо Галило се възползва от не добрата намеса на Иван Проведел и отблизо се разписа.

„Дуковете“ притиснаха своя съперник, но не успяваха да достигнат до добри възможности за отбелязването на нов гол. Това стана във втората минута от добавеното време на двубоя, когато Юрай Куцка бе точен от дузпа и донесе точката за Парма.

Във временното класиране домакините заемат 16-ата позиция в Серия А с актив от четири точки, докато Специя е на 13-то място с пет.