Беневенто почти сигурно ще бъде третият изпадащ от италианската Серия А след драматично равенство 1:1 с Кротоне. Беневенто водеше до самия край на мача, но допусна изравнително попадение в добавеното време и остава в зоната на изпадащите на три точки от спасителното 17-о място, което сега заема Торино. Беневенто има още един мач до края именно срещу Торино и се нуждае от задължителна победа. Интригата може да приключи още във вторник, когато Торино играе отложен мач срещу Лацио и ако вземе,точка, ще си гарантира оставане в елита.

Беневенто поведе с гол на Джанлука Лападула в 13-а минута, а от 24-а Кротоне остана с човек по-малко след червен картон на сърбина Владимир Големич.

С гол аванс и числено превъзходство, Беневенто контролираше мача, но допусна изравнително попадение в самия край, дело на нигериеца Сими .

В друг мач от кръга, без значение за крайното класиране, Сампдория победи Удинезе с 1:0 като гост. Ветеранът Фабио Куалярела донесе трите точки за генуезците с попадение от дузпа две минути преди края.