Беневенто победи с 2:1 като гост Каляри в мач от 16-ия кръг на Серия А. Точен за домакините беше Жоао Педро, а за гостите точни бяха Сау и Туя. След този успех Беневенто е на 10-ото място с актив от 21 точки, а Каляри е на 15-ото с 14 точки.

В 12-ата минута вратарят на Каляри Краньо извърши нарушение в наказателното поле, но след разглеждане с ВАР съдията, който беше посочил бялата точка промени решението си и дузпа нямаше.

Само три минути по-късно гостите имаха отлична възможност чрез Сау, но стреля встрани от вратата. Домакините отвърнаха с опасен удар на Наинголан, но вратарят на гостите се справи блестящо със ситуацията.

В 20-ата минута след центриране от корнер Жоао Педро откри резултата за Каляри. В рамките на 4 минути в края на полувремето гостите обърнаха развоя на мача. В 41-ата минута Сау получи отличен пас от Скиатарела и изравнн резултата.

В 44-ата минута Туя направи обрата пълен.

Каляри остана с човек по-малко в 85-ата минута, след като Нандес получи набързо два жълти картона, като вторият беше за иронично апдориране към съдията.

В края на двубоя въпреки намаления си състав домакините имаха възможност да изравнят, но ударът на Джовани Симеоне беше спасен от вратаря на гостите.

Така в крайна сметка Беневенто спечели ценни 3 точки.