Наполи се върна на пътя на победите в Серия А! След болезненото поражение от Интер (0:1) преди няколко дни, сега момчетата на Карло Анчелоти стигнаха до мъчителен успех с 3:2 над Болоня на "Сан Паоло" в последния си двубой за 2018-та година.

Победният гол за домакините от Неапол реализира белгиецът Дрийс Мертенс (88') две минути преди края на срещата. Преди това "Адзурите" повеждаха на два пъти - чрез Аркадиуш Милик (15', 52'), но Болоня намираше начин да се върне в срещата - след попадения на Федерико Сантандер (27') и Данило (80').

Наполи - Болоня

източник: Gulliver/GettyImages

Все пак трите точки бяха за домакините, които остават втори с 44 т., на 9 пункта зад лидера Ювентус (53 т.) и на 5 пред третия Интер (39 т.).

Две от големите звезди на неаполитанците - Лоренцо Инсиние и Калиду Кулибали, не взеха участие в двубоя, тъй като изтърпяваха своите наказания.

Наполи - Болоня

източник: Gulliver/GettyImages

Срещата започна с хубав шанс за Болоня. В 4-ата минута Андреа Поли пропусна след шут от близка дистанция. Малко след това Милик откри за домакините. Той беше точен в 15-ата минута след разбъркване в наказателното поле на съперника и шут от няколко метра в целта. Реферът трябваше да гледа ВАР, заради претенциите на гостите за игра с ръка, но попадението беше зачетено.

8 минути преди края на първата част таранът Федерико Сантандер с глава вкара прекрасен гол за 1:1.

Наполи - Болоня

източник: Gulliver/GettyImages

Второто полувреме стартира с ново попадение на поляка Милик. Той засече центриране на десния бек Квин Малкиут и отново даде аванс на своя тим. Попадението беше десето за нападателя в Серия А сезона, а също така общо 20-то в италианския шампионат.

10 минути преди края Данило отново донесе равенството за Болоня. Подаване от свободен удар в наказателното поле на Наполи качи топката на главата на бразилеца, който направи 2:2.

Дрийс Мертенс обаче не бе казал последната си дума. Две минути преди края той получи пред наказателното поле и с плътен шут, в долния десен ъгъл на вратата на Болоня, не остави шансове на Скорупски за крайното 3:2.

Наполи - Болоня

източник: Gulliver/GettyImages

Наполи - Болоня 3:2

1:0 Аркадиуш Милик 15' 

1:1 Федерико Сантандер 27'

2:1 Аркадиуш Милик 52'

2:2 Данило 80'

3:2 Дрийс Мертенс 88'