Аталанта победи с 4:1 Дженоа в среща от 24-ия кръг на италианската Серия А, но резултатът можеше и да не е такъв, ако съдията Андреа Коломбо не беше дал 15 минути продължение на редовните 90.

Белгийците Чарлз Де Кетелере и Теун Коопмайнерс вкараха голове от много висока класа, за да донесат на Аталанта трудната победа при гостуването на Дженоа. В добавеното време при две контраатаки обаче Аталанта направи успеха си доста по-категоричен.

С тази победа Аталанта има вече 42 точки, остава на 4-ото място, но се откъсна от Болоня. Пред тях на 3-ата стъпка в класирането е Милан с 49, а Интер с 60 и Ювентус с 53 са на първите две места.

Де Кетелере потвърди изключителната си форма, като откри резултата със смайващ гол. Това беше добре обработен ход от халфовата линия, но Марио Пашалич също свърши много добра работа, буквално сервирайки топката на левия крак на белгиеца, който пък извън наказателното поле изстреля в далечния ъгъл. Минути по-късно пак Де Кетелере можеше да се разпише, след като с един финт елиминира двама бранители, но от малкото наказателно поле нямаше достатъчно пространство, за да прокара топката.

Малко след началото на второто полувреме Руслан Малиновски изравни за домакините от Генуа. Радостта на домакините беше кратка, тъй като четири минути по-късно, в 55-ата Аталанта незабавно възстанови предимството си. Това стана с великолепен свободен удар на Kooпмайнерс, насочен в близкия горен ъгъл с вътрешен фалц.

Марио Пашалич можеше да направи 3:1 за гостите десетина минути преди края на редовното време, след като Сеад Колашинац му подаде от ляво.  В 76-ата минута испанският вратар на Дженоа Хосеп Мартинес отново трябваше да се намесва след нов удар на Пашалич. Джорджо Скалвини вкара топката след това при добавката в опразнената мрежа, но на бос крак, докато държеше падналата си обувка с ръка. Имаше много дълга проверка с помощта на системата за видеопомощ (ВАР), за да бъде маркирана засада на Скалвини. Именно тази проверка след това се превърна в причина да бъде дадено 13-минутно продължение, в което паднаха нови два гола във вратата на домакините.

В последните минути Дженоа тръгна да търси равенството и имаше серия от центрирания и корнери, но бяха толкова небалансирани, че от тях станаха две контраатаки и два гола. Давиде Дзапакоста направи 1:3 в 100-ата минута, а три по-късно точен беше и Ел Билал Туре. / БТА