Аталанта победи Болоня с 1:0 в първи мач от 35-ия кръг на италианската Серия А и си върна второто място в класирането. "Бергамаските" имат 74 точки, с две повече от третия Интер. 
Единствения гол в двубоя вкара резервата Луис Муриел в 63-ата минута.
 
Първата голова възможност в мача бе за Болоня. В 9-ата минута Роберто Сориано отправи страхотен шут в долния десен ъгъл, но вратарят Голини показа класа и изби. 20 минути по-късно и колегата му на отсрещната врата Лукаш Скорупски демонстрира майсторство с брилянтно спадяване на удар на Марио Пашалич.
 
В 36-ата минута и двамата треньори Джан Пиеро Гасперини и Синиша Михайлович получиха жълти картони, а секунди по-късно наставникът на Аталанта беше отстранен от скамейката след още едно официално предупреждение.
 
Три минути след бурята край тъчлинията напречната греда помогна на домакините след удар на Муса Бароу от пряк  свободен удар.
На почивката Пашалич отстъпи мястото си на Луис Муриел и това даде резултат. В 63-ата минута колумбиецът получи добра топка от Дуван Сапата в наказателното поле и без забавяне шутира в десния ъгъл за 1:0.
 
До края играта се накъса от многото смени и положения пред двате врати почти липсваха.