​Аталанта надделя с 2:0 в домакинството си на Сампдория в двубой от 20-ия кръг на италианската Серия А. Попаденията отбелязаха Йоаким Маеле в 42-ата и Адемола Лукман в 57-ата минута.

Домакините владееха ситуацията през първото полувреме, но тимът от Генуа удържаше  равенството до почивката.

Три минути преди нея обаче те се пропукаха, след като Йоаким Маеле засече центриране на Ханс Хатебор в наказателното поле и с глава откри резултата.

След това Аталанта можеше да вкара и втори гол непосредствено преди преди края на първата част, но в 44-ата минута Жереми Бога направи голям пропуск от изгодна позиция.

През второто полувреме домакините продължиха с натиска си и окончателно отказаха съперника с нов гол в 58-ата минута. Тогава се разписа Адемола Луукман, който отбеляза във вратата на Емил Аудеро след удар с десния крак.

По-късно Аталанта опита да вкара и още голове, но ударите им не бяха достатъчно застрашителни и възпитаниците на Джан Пиеро Гасперини се поздравиха със скромен, но важен успех.

Това беше пети пореден мач без загуба за Аталанта в Калчото, докато Сампдория записа четвърта поредна загуба в италианския шампионат. С успеха си Аталанта събра актив от 38 точки и се завърна на четвъртото място, където може и да остане, ако в неделния си мач Лацио не успее да спечели срещу Фиорентина. Сампдория пък продължава да се мъчи на дъното, след като остана на предпоследното място със скромен актив от 9 точки и изоставане на цели 8 пункта от първия над чертата Сасуоло.