Отборът на Аталанта се завърна на победния път в Серия А. Тимът от Бергамо се наложи с 2:1 над опашкаря Кротоне, а двата гола за успеха бяха дело на Луис Муриел. Домакините се опитаха да отговорят на предизвикателството, но силите им стигнаха единствено до почетното попадение на Нванко Сими. И трите гола в мача паднаха през първите 45 минути на стадион

Муриел откри в 26-ата минута, когато Малиновски го намери на границата на наказателното поле, обърна се, преодолявайки с лекота противниковия защитник и с удар в близкия ъгъл се разписа за 1:0.

В 38-ата минута, отново Муриел попари надеждите на домакините. При неуспешен опит за изнасяне на топката, футболистите на Кротоне сгрешиха фатално. Топката попадна във Фрулер, комбинира веднага с Муриел, а той отново бе точен, този път с изстрел от 20 метра.

Само две по-късно Нванко Сими оформи крайния резултат в срещата, след като отбраната на Аталанта се пропука.

През втората част, заради бурни протести, от скамейката на своя тим бе отстранен треньорът на домакините.

В крайна сметка „бергамаските” се завърнаха на победния път и се доближиха на точка от лидера Милан, който е и с мач по-малко. Кротоне пък остава закотвен на последната позиция без успех от началото на сезона.