Верона и Аталанта сътвориха красив мач в града на Ромео и Жулиета, но не излъчиха победител, завършвайки при равенство 1:1. Бергамаските откриха чрез Дуван Сапата в началото на второто полувреме, но Матео Пасина възстанови равенството минути по-късно.

Още в 4-ата минута бергамаските получиха отличен шанс да излязат напред в резултата, но удар с глава на Папу Гомес бе уловен от Марко Силвестри без проблеми.

В 14-ата минута Аталанта първа възможност. Пашалич бе изведен сам срещу вратаря от Сапата, но стреля в тялото му и топката излезе в аут.

В 23-ата минута Верона отговори със страхотен удар на Давиде Фараони, който попадаше под гредата, но Голини се намеси решително избивайки в ъглов удар. От последвалият корнер Еди Салседо стреля с глава на метър над напречната греда.

В следващите минути двата тима предоставиха двуостра игра, като често притежанието на топката се сменяше, но темпото на терена не спадна.

В 42-ата минута Марко Силвестри направи ново страхотно спасяване. Дуван Сапата успя да се освободи от опеката на двама защитници и стреля отблизо, но стражът на домакините парира удара.

В началото на втората част Аталанта откри резултата. Дуван Сапата се възползва от грешка на Корай Гюнтер. Нападателят на бергамаските напредна и показа физическата си мощ като не позволи на бранителя да му попречи и реализира в долния десен ъгъл.

В 56-ата минута Верона имаше отлична възможност да изравни резултата. Мигел Велосо центрира в наказателното поле, където Давиде Фараони стреля с глава в горния ляв ъгъл, след което Пиерлуиджи Голини показа страхотен рефлекс и изби.

В домакините изравниха. Амир Рахмани нанесе топовен изстрел от границата на наказателното поле, Пиерлуиджи Голини спаси, но топката остана в опасна близост до неговата врата, при което най-съобразителен бе Матео Песина, който отблизо възстанови равенството.

В 62-ата минута тимът от града на Ромео и Жулиета можеха бързо да излязат напред в резултата, но Пиерлуиджи Голини се намеси след страхотен удар от дистанция на Салседо.

Веднага след тази ситуация Аталанта получи отлична възможност за втори гол. Папу Гомес излезе на стрелкова позиция, но Де Силвестри се намеси решително след удар на капитана от дъгата на наказателното поле, а след това отново запази вратата си след добавка на Дуван Сапата отблизо.

Две по-късно Пиерлуиджи Голини изби опасен удар на Еди Салседо в ъглов удар.

В 71-ата минута отново капитанът на Аталанта бе най-деен пред наказателното поле на домакините. Алехандро Гомес центрира в наказателното поле, където Матиа Калдара игра с глава, но топката премина опасно близо покрай десния страничен стълб.

Заключителните минути на двубоя преминаха под диктовката на гостите. Аталанта обсади вратата на Марко Силвестри, но защитата пред вратаря успяваше да предотврати опасностите пред него.

В следващите минути влезлият като резерва Луис Муриел и отново Дуван Сапата получиха добри шансове за попадение, но пропуснаха.

В 84-ата минута Фабио Борини стреля от дистанция, но право в ръцете на Пиерлуиджи Голини.

Две по-късно домакините имаха претенции за игра с ръка на Матиа Калдара в наказателното поле на Аталанта, но главният съдия Росарио Абисо показа, че играта трябва да продължи.

Малко след това отново Фабио Борини стреля от дистанция и този път Пиерлуиджи Голини улови.

Дълбоко в добавеното време Марио Пашалич направи пореден пропуск пред вратата на Марко Силвестри. Хърватинът стреля отблизо покрай десния страничен стълб. Това бе и последното действие на терена.

По този начин Аталанта за момента остава на втората позиция в Серия А с актив от 71 точки, но утре Интер се изправя срещу Рома и при успех „нерадзурите“ ще изместят бергамаските. В същото време Верона остава на девето място с актив от 45 пункта.